הימים ימי קורונה. הנורמליות החדשה מתרחשת במפגשים וירטואליים, מזום אל זום. חוצים ערים, יבשות, ותחומי עיסוק. אנחנו יצורים שמסתגלים מהר, כבר הפך עבורנו דבר שבשגרה לראות אנשים שאנחנו אוהבים על המסך, להתחבק פחות ולהעדיף בילוי באוויר הפתוח. מסתגלים מהר, אבל עדיין רוצים לצרוך חוויות. הן שינו את האופי שלהן עם רוח התקופה, לא יכולות להיות עוד מאותו הסוג שהכרנו, צריכות להיות בטוחות יותר וגם עם ערך משמעותי יותר (כזה ששווה לצאת בשבילן מהבית או להקדיש להם זמן יקר בדיגיטל).
מרוץ החימוש הדיגיטלי מתרחש בקצב מסחרר. כולם מבינים פתאום שגם בתקופה הזו אנחנו רוצים להרגיש מקומות שאהבנו, לעורר בנפש את הזיכרון או הסקרנות לעולמות תוכן חדשים. עולם ה-visitor experience – שהיה הלחם והחמאה של מאות אתרים במדינת ישראל קיבל ברגע תפנית מהותית וחשף את כל הקשיים שלו בן רגע. מרחבים ומבני ענק שצמאים למבקרים עומדים שוממים (בשל ההגבלות או חוסר כדאיות הפתיחה). מאז שהגיחה הקורונה לחיינו, ההבנה שהיא כאן כדי להישאר מביאה איתה תובנה נוספת – מי שיודע להתאים עצמו לצורך החדש – שורד.
עם כל השינויים, הצורך בחוויה, בתוכן ובמילוי המצברים נשאר שריר וקיים. זהו צורך אנושי, בסיסי כזה, הוא עוזר לנו להרגיש קיימים. לכן בתקופה שכזאת אפילו יותר מתמיד משמח אותנו לראות "שריד של נורמליות", דרישת שלום מהעולם המוכר והאהוב שלנו, בעידן הטרום קורונה.
הנה כמה תובנות שלנו מהחודשים האחרונים:
1. חוויה מבחינת מבקר היא 360 מעלות – מתחילה בבית, עוד הרבה לפני הביקור, ונמשכת הרבה אחרי. היא יכולה לחיות לגמרי גם כשאין ביקורים פיזיים כלל. אם הופכים את הביקור לחוויה דיגיטלית, לדרישת שלום ברוח התקופה: וירטואלית, מחברת, מזכירה ומצפה לחזרה לשגרה. עולם התוכן הרי קיים ורלוונטי כל הזמן, וההזדמנות היא להתחיל לספר אותו בלי מגבלות של קירות, מדריכים ואולמות תצוגה גדולים – לספר את הסיפור ברוח התקופה בשלט רחוק – עד שנוכל להרגיש שוב קצת יותר קרובים.
2. מרחבים פתוחים – זאת שעתכם היפה, נהגו בה בחוכמה! מעולם לא קיבלו אתרי ה-OUTDOOR של ישראל במה כמו שמציעה להם הקורונה. פיסת דשא עם קפסולת לב בגן סאקר היא מתחרה ראויה למוזיאון סגור או קולנוע. הזדמנויות צריך לדעת לנצל ולכן כל מי שמחזיק את השטחים הפתוחים של ישראל (קק"ל, רשות הטבע והגנים, המועצה לשימור אתרים ועוד) צריכים להיות חוד החנית של חוויית מבקר בימים אלו.
הנה כמה חוויות שפיתחנו וממשיכות לפעול גם עכשיו, באוויר הפתוח – מוזמנים לקפוץ וליהנות גם מחוץ למסך:
אקו דרייב קווסט גני יהושע
אסקייפ פארק עמק המעיינות
מרחב בריחה במשכנות שאננים
3. עובדים הם השגרירים הטובים ביותר – גם בדיגיטל: התנדבות עובדים יכולה להיות מתורגמת גם לדיגיטל, שיעורים והדרכות איתם הגיעו העובדים בעבר לבתי ספר והפכו לשגרירים למסרים יכולים בקלות להפוך לחוויות וירטואליות. מרכזי מבקרים שמפעילים סיורים וירטואליים או סיורים מאחורי הקלעים זוכים לאהדה ועניין. רוח התקופה מאפשרת לייצר מוצרים חדשים – מעניינים ומסקרנים לא פחות מהמוצרים אליהם התרגלנו. במילים אחרות אם מוכנים להסתכל על המגבלה בצורה קצת אחרת אפשר ליצור חוויות חדשות רלוונטיות להיום אבל על זמניות גם לאחרי הקורונה…
אנחנו ברוח התקופה זמינים יותר מתמיד לכל התייעצות ונשמח לחשוב וליצור יחד !